21

21 Hilsen gruppeleder

"Jasså, dykk sit og glor" :) i dag har vi gitt ordet til "gruppens overhode" men først

 

En riktig God Jul og et Godt Nyttår, til alle i 8. Skien Speidergruppe.

 

Et år har gått, og neste år er gruppa 75 år. Litt jubileumsfeiring blir det i løpet av det neste året.

Men først litt om året som snart har gått.
Vi har møtene våre på Lundseter fra påske og til sommeren. På høsten starter vi også opp her og holder på til høstferien i oktober. De mørkeste og kaldeste månedene er vi i kjelleren på Ungdomshuset. Utenom mandagsmøtene er vi også med på mye rart, som for eksempel:

Kom deg ut dagen, var vi med på i Skien fritidspark i begynnelsen av februar med overnatting, i lavo. En lørdag i mars skrek og heia vi oss hese, på skidag på Rådhusplassen i Skien. Speidergruppa blir spurt om å være med på de underligste ting og vi laga mye liv den dagen. Øysteins blyant på Ibsenhuset, var vi på i mars.Dette var premien fra vi vant, på pepperkakekonkurransen med Vealøstårnet. Vi vant Byggskikkprisen i år igjen, med Landmannstorvet i Skien(noe vi ikke hadde drømt om i år) Så nå blir det en forestilling på Ibsenhuset neste  år igjen. I april var vi med de andre gruppene i Skiensspeiderne og feiret St.Georgsdagen i Brekkeparken. Vi var også med og arrangerte Kretsbannerkonkurransen i april i Skien fritidspark. Et par av roverne og lederne våre var også postmannskap på NM i speiding på samme sted. Årets leir var kretsleir ei hel uke i Lunde slusepark. Vi var et par og tyve fra gruppa med, speidere, rovere og ledere.

På høsten begynte vi med å bytte kledning og vinduer på Lundseter. Nå har både hytta og stallen fått nye vinduer og Mathias har hatt hovedansvaret her. Vi hadde den årlige overnattingsturen i september med dugnad på søndagen. Vi hadde også åpen hytte en søndag, hvor folk kunne komme å se på hytta og få pinnebrød og kaffe.

Høstmøte på Bakkestranda  med de andre gruppene i Skiensspeiderne var også i september. I oktober arrangerte våre rovere og ledere Villmark, for kretsens roverlag. Gruppa hadde søkt frifondmidler til en" Ut i det blå tur", og det ble gratis busstur og inngang på Teknisk Museum med overnatting på Lundseter på hjemveien. Turen var i begynnelsen av november.   Vi var også noen få av oss, med på Skien menighets kirkesøndag. I november hadde vi også et tradisjonelt "gå deg vill" møte. Det var lagt opp ei refleksløype i Gjerpenshavna. Her var vi i huken til Gjerpen med bål, kakao og et par aktiviteter. Regn, regn, søle og ingen som gikk seg vill...                    
Hele gruppa lagde pepperkaker på et mandagsmøte og roverne måtte også ned på onsdagen og lime sammen og pynte "kunstverket" og levere det på Ibsenhuset. Lørdag 7 desember var vi med på Julemesse i Skien by. Her er vi blitt spurt om å være med i flere år nå. Vi rigger oss til med stor bålpanne, stjernetelt, pinnebrød, saft og gløgg.

Så lederne og roverne våre har veldig mye de er med på utenom de vanlige mandagsmøtene. Og vi stiller opp noen av oss også på kretsens årsmøte, kretsting og møter i Skiensspeiderne. 

Julekalenderen på nett har vi hatt i mange år nå, og det er det Jon, med hjelp av Olav som står for. Imponerende....

En stor takk til lederne og noen av roverne som er med på alt dette.

Det kan nok bli litt i overkant mye, noen ganger, men nå er det snart juleferie og dere får slappe godt av da.

Husk til neste år er gruppa 75 år.....

Gruppeleder Sissel.

Vi takker for de hyggelige ordene og "slenger" med gruppeleders blinkskudd fra 2019

                                          

Tusen takk for de flotte bildene, ryktene sier at hun faktisk har "knipset" alle bildene selv. Vi "slenger" også med en passende julesang vi tenker gruppeleder vil like

 

 

  

Vi oppfordrer ALLE våre lesere til å sende en hyggelig julehilsen til: webmaster@8skien.no Alle julehilsner vil bli publisert ved en senere anledning i kalenderen, så nøl ikke